复制成功
  • 图案背景
  • 纯色背景

笔记

  • 2019-11-16
    为大人带来形象的羊生肖故事来历 为孩子带去快乐的生肖图画故事阅读
    谈谈怎样学好数学_苏步青-中学生文库
pengjian19..

上传于:2019-11-04

粉丝量:76

该文档贡献者很忙,什么也没留下。



2020高考仿真卷(一)

下载积分:100

内容提示:www.13138890.com_【官方首页】-必发集团高考仿真卷( ( 一) ) ( 时间:100 分钟 满分:120 分) 第一部分 阅读理解 第一节(共 共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 的 阅读下列短文,从每题所给的 A 、B 、C 和 和 D 四个选项中,选出最佳选项。 A (2019· 安徽重点中学盟校联合模拟)Hiking( 远足) is a great way to get active and reduce stress while you are exploring the city.Visit our page to find some of the best free walking tours across New York City. Community Days at Conference House Park Wednesday ,September 19 ,2018 12 :00 p .m. -2 :00 p .m. Enjoy new gardens at the Visit...

文档格式:DOC| 浏览次数:28| 上传日期:2019-11-04 22:25:34| 文档星级:
高考仿真卷( ( 一) ) ( 时间:100 分钟 满分:120 分) 第一部分 阅读理解 第一节(共 共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 的 阅读下列短文,从每题所给的 A 、B 、C 和 和 D 四个选项中,选出最佳选项。 A (2019· 安徽重点中学盟校联合模拟)Hiking( 远足) is a great way to get active and reduce stress while you are exploring the city.Visit our page to find some of the best free walking tours across New York City. Community Days at Conference House Park Wednesday ,September 19 ,2018 12 :00 p .m. -2 :00 p .m. Enjoy new gardens at the Visitor Center. Explore and help repair the three self-designed gardens: vegetable ,native plant ,and sculpture. Experience kids crafts ,adult art programs ,Tai Chi and more in this lovely setting. Position: Conference House Park ,298 Satterlee Street ,Staten Island Event Organizer: Conference House Park Phone Number : (718 ) 227-1463 Contact Email: john.kilcullen@ parks ,nyc.qov Greenbelt on the Go Tuesday ,August 14 ,2018 10 :00 a .m.-11 :30 a .m. Join us for relaxing walks through our parks. Enjoy the pretty views of them, ,as we point out a few of the distinct features that make each park special. The length of each hike will be determined by the pace of the group. Registration is required. To register ,please email naturecenter@ sigreenbelt.org before August 14. Position : Greenbelt Nature Center in Blood Root Valley ,700 Rockland Avenue at Brielle Avenue Staten Island Event Organizer: Staten Island Greenbelt Conservancy, ,Greenbelt Environmental Education Department Phone Number: (718) 351-3450 Contact Email : naturecenter@ sigreenbelt.org Adult Afternoon Hikes Wednesday ,October 10 ,2018 1 :30 p .m. -3 :00 p .m. Get familiar with the Greenbelt and local parks by hiking with other adults !You're encouraged to bring small meals and drinks for the break time. Position: Greenbelt Nature Center in Blood Root Valley ,700 Rockland Avenue at Brielle Avenue Staten Island Event Organizer: Staten Island Greenbelt Conservancy, ,Greenbelt Environmental Education Department Phone Number: (718) 351 -3450 Contact Email : naturecenter@ sigreenbelt.org The South Pole at Wards Point Thursday ,November 15 ,2018 7 :00 a .m. -7 :00 p .m. The three miles of nearby natural shoreline are a sandy beach. Shells ,rocks ,and stones of every shape and size can be found here. Not to be missed are the park's other attractions: acres of woodland, ,four galleries ,and five historic houses! Position: Conference House Park Visitor Center in Conference House Park ,298 Satterlee Street ,Staten Island Event Organizer: Conference House Park Contact Email :john.kilcullen@parks.nyc.qov 1 .Which walking tour may attract people interested in Chinese culture? A .Community Days at Conference House Park. B .Greenbelt on the Go. C .Adult Afternoon Hikes. D .The South Pole at Wards Point. 2 .What do we know about Greenbelt on the Go? A .The length of the hike is settled. B .People will visit three distinct parks. C .It takes place in Conference House Park. D .Visitors need to register in advance. 3 .Which number or email address should a sea-lover choose for information? A .(718) 227 -1463. B .naturecenter@ sigreenbelt.org. C .(718) 351 -3450. D .john.kilcullen@ parks.nyc.qov. 体裁: 应用文 题材: 广告 主题: 远足活动 【语篇解读】 这是一篇应用文,作者在文中介绍了四项适合人们户外远足的活动。www.13138890.com_【官方首页】-必发集团 1. . 解析: 细节理解题。依据题干中的“Chinese culture” 可知,需要在四个活动中寻找和中国元素有关的内容,第一项活动 Community Days at Conference House Park 中的 Tai Chi 与此匹配,选 因此选 A 。 答案:A 2. . 解析:据 细节理解题。www.13138890.com_【官方首页】-必发集团依据 Greenbelt on the Go 部分的“ “Registration is required.To register ,please email naturecenter@ sigreenbelt.org before August 14” ” 可知,参加该活动需要提前登记,选 因此选 D 。 答案:D 3. . 解析: 细节理解题。依据第四项活动的“The three miles of nearby natural shoreline are a sandy beach...found here” 可知,这里给 适合喜欢沙滩、海岸、大海的人,所以喜欢大海的人应该给 The South Pole at Wards Point 活动的联系邮箱发邮件咨询信息,因此选 D 。 答案:D B (2019· 山西六校阶段 测试)In 2013 ,Gabby Frost founded Buddy Project when she was 15.At that time ,her best friend had been diagnosed( 诊断)with a mental health condition, ,and that was the first time she was made aware of what mental illness was.She wanted to learn more and develop a good support system for her. Mental illness affects tens of millions of people in the United States each year ,yet only half receive treatment ,according to the National Institutes of Mental Health.Buddy Project's website says the service is not a substitute for therapy( 治疗)or other types of mental health care ,and it directs people to resources for further help. Since founding the organization as a high school student ,Frost has helped more than 200 ,000 participants find a new friend.On the day when Buddy Project was launched ,she used her powerful social media presence to attract nearly 3 ,000 participants. “This was around the time when teens really began talking about mental health and found a supportive community online to talk about it, ,” ” she said. One of the biggest social barriers she had to jump over was that people didn't view her seriously because she was a 15-year-old girl, ,and even now ,she's still a young woman. “Sometimes it's frustrating because people don't think what I do is needed or they don't think I'm professional, ,” ”she said. “Most people are blown away that a 20-year-old girl is running this and that it's one person doing this but not a whole team.I'm just lucky that I've found a support system that has been able to help my mom and me with the project. ” 4 .Why did Gabby Frost set up Buddy Project? A .To treat her mental disease. B .To know what causes mental illness. C .To help her friend to fight the mental disease. D .To cure those with mental disease. 5 .What can we infer from the Paragraph 2? A .Americans pay little attention to mental health. B .Many Americans have trouble with mental health. C .Buddy Project provides financial aid for patients. D .Buddy Project can cure those with mental disease. 6 .What problem did Frost face? A .She couldn't get support from her mother. B .She couldn't help so many patients at a time. C .She wasn't able to attract enough participants. D .She wasn't thought well of because of her age. 7 .How do most people feel about young Frost's running the project alone? A .Completely defeated. B .Totally convinced. C .Strongly impressed. D .Fully satisfied. 体裁: 记叙文 题材: 个人经历 主题:Buddy Project 【语篇解读】 了 本文是记叙文,讲述了 Gabby Frost 在 在 15 岁的了 时候为了帮助自己的朋友战胜心理疾病而成立了 Buddy Project。 。Buddy Project 帮助了很多有心理健康问题的人。 4. . 解析: 细节理解题。由第一段中的“She wanted to learn more and develop a good support system for her” 及第二段中的“ “Buddy Project's website says the service is not a substitute for therapy(治 治疗 疗)or other types of mental health care ,and it directs people to resources for further help” ” 可知,她是为了帮助朋友与心理疾病抗争了 才成立了 Buddy Project 。故答案为 C 。 答案:C 5. .: 解析:。 细节理解题。 根据文章第二段第一句中的“Mental illness affects tens of millions of people in the United States each year” 可知,为 在美国,很多人都有心理健康方面的问题,故答案为 B 。 答案:B 6. . 解析: 细节理解题。根据最后一段中的“ “One of the biggest social barriers she had to jump over was that people didn't view her seriously because she was a 15-year-old girl, ,and even now, ,she's still a young woman ” ” 和 和 “people don't think what I do is needed...professional” 可知,她面临的一个问题是人们因为她的年龄为 而不把她当回事儿,认为她不专业,故答案为 D 。 答案:D 7. . 解析: 观点态度题。根据题干可知,本题解题依据是文章最后一段中的“ “Most people are blown away that a 20-year-old girl is running this and that it's one person doing this but not a whole team.I'm just lucky that I've found a support system that has been able to help my mom and me with the project” ”解 ,而理解 are blown away 就可以解题。根据语境可知,大多数人对一个 20 岁的女孩独自( 而不是靠一个团队) 运营这个项目这一事实应感到惊讶、钦佩或印象深刻,故 故 C 项最能体现大多数人的心理。 答案:C C (2019· 南昌高三一模)Chinese cuisine is widely known and enjoyed all around the world.Who doesn't long for a favorite Chinese dish? But there is one interesting concept concerning Chinese food which is almost unheard in the West ,and which is becoming increasingly ignored by the youth of the East—the ancient custom of tonic food. Tonic food is food which is consumed to improve one's well-being or avoid sickness.For instance ,it was once the custom for new mothers to eat a sesame-oil hotpot every day for the first month after giving birth.It was believed that this dish would benefit the muscles ,reduce pain ,improve circulation ,stimulate sweating ,and warm the body.Some foods, ,such as goat meat and spinach( 菠菜), ,are seen as “hot”, ,while others, ,such as Chinese cabbage and radishes (小 小萝卜), ,are seen as “cold” .One should be careful not to eat too much of either “hot” or “cold” food.However ,how much “hot” or “cold” food one should eat depends on the time of the year ,how the food is prepared and what it is prepared with ,and the individual's health. The custom of employing tonic food for a healthier life also influences the catering industry.Chinese herbal medicines ,such as the wolfberry ( 枸杞子) ,can be found on many a restaurant menu, ,either added to fruit tea or as a beneficial addition to a dish.These herbs attract customers, ,such as overworked office staff, ,in need of a modest pick-me-up. So ,whether you need to boost your strength with a large helping of chicken soup ,or increase your mental powers with a serving of pig brain soup ,you may find that this ancient Chinese custom could be just the tonic you were looking for. 8 .What is the present situation of tonic food? A .It is catching less attention. B .It is enjoyed by many young people. C .It is well known worldwide. D .It is becoming increasingly popular. 9 .What is believed to benefit new mothers? A .Chinese cabbage. B .Fruit tea. C .Sesame oil hotpot. D .Pig brain soup. 10. .Which of the following best explains “catering” underlined in Paragraph 3? A .Medicine. B .Restaurant. C .Education. D .Fashion. 11 .What can be a suitable title for the text? A .The Charm of Chinese Cuisine B .The Popularity of Tonic Food C .An Introduction to Chinese Tonic Food D .Differences Between Hot Food and Cold Food 体裁: 说明文 题材: 饮食文化 主 题: 中国滋补食物 【语篇解读】 该文主要介绍了中国滋补食物的相关内容。 8. . 解析: 细节理解题。根据第一段最后一句“ “But there is one interesting concept concerning Chinese food which is almost unheard in the West, ,and which is becoming increasingly ignored by the youth of the East—the ancient custom of tonic food” ” 可 知,目前滋补食物选 不再受到追捧。故选 A 。 答案:A 9. . 解析: 细节理解题。根据第二段第二句“ “For instance ,it was once the custom for new mothers to eat a sesame-oil hotpot every day for the first month after giving birth” ” 可知,人们认为麻油焖罐对新妈妈有益。www.13138890.com_【官方首页】-必发集团 答案:C 10. . 解析: 词义猜测题。根据第三段第二句“ “Chinese herbal medicines ,such as the wolfberry( 枸杞子) ,can be found on many a restaurant menu ,either added to fruit tea or as a beneficial addition to a dish” ” 可推知,滋补食物对餐饮业有一定的影响,故“catering”与 与 restaurant 意思相近。 答案:B 11. . 解析: 标题判断题。根据第二段第一句“ “Tonic food is food which is consumed to improve one's well-being or avoid sickness” ” 和对全文的整体理解可推知,本文主要是对中国的滋补食物进行的简要 介绍。 答案:C D (2019· 惠州高三调研)Workers at an Indian start-up company are busy cutting metal into pieces and using them to make unusual devices.Company officials say these devices will capture smoke from diesel ( 柴油) generators and turn it into ink.Young engineers believe the technology will help to clean up the air in New Delhi ,India's capital.Its air quality is among the dirtiest in the world. People often blame the millions of cars on the streets of New Delhi for the air pollution.But another big reason is the city's diesel generators.Industries and buildings use the huge machines to light up homes and offices during power outages.These outages often strike in the summer months. Arpit Dhupar is one of the three engineers who set up the start-up company Chakr Innovation.He says that pollution from cars and other vehicles gets all the media attention ,but adds that “the silent polluters are the diesel generators” .Dhupar decided to find a way to fight air pollution three years ago.At the time ,he saw a wall blackened from the smoke coming from a diesel generator.This sight led to the creation of Chakr Innovation.Dhupar had personally experienced the effect of the air pollution.He developed breathing problems while growing up in Delhi. After over two years of research and development ,Chakr Innovation has begun selling devices to capture pollution from diesel generators.To date ,the devices have been set up in 50 places, ,including private businesses. The technology involves cooling the air pollution in a “heat exchanger” where the dirty particles come together.These are then moved into another area that captures 70 to 90 percent of the particulate ( 微粒的) matter.The carbon is isolated from the emissions and turned into ink. In recent years ,there has been a lot of talk about improving Delhi's air by reducing vehicular pollution and making stronger rules for vehicle manufacturers.But the same has not happened for diesel generators.There are efforts to punish businesses that dirty the air, ,but this often leads to them finding ways to get around the rules. Tushar Mathur works at Chakr Innovation.He feels that turning smoke into ink is a useful solution.He calls the technology “a win-win between businesses and the environment ”. 12 .What do we know about the devices from Paragraph 1? A .They are made in a big company. B .They are cut into pieces of metal. C .They can turn dirty smoke into ink. D .They will certainly clean up the dirty air. 13 .The air pollution in New Delhi may be the most serious in________ . A .March B .July C .September D .December 14 .What caused Dhupar to found Chakr Innovation? A .The determination to fight air pollution. B .The development of breathing problems. C .The media attention to vehicular pollution. D .The sight of a wall blackened by smoke. 15. .When the device works, ,how are the dirty particles gathered together? A .By cooling the polluted air. B .By isolating the emissions. C .By moving the dirty particles. D .By capturing the particulate matter. 体裁: 说明文 题材: 环境保护 主题: 改善环境 【语篇解读】 本文是一篇说明文,通过介绍印度新德里的环境状况,向我们介绍了把烟变成墨水的一种改善环境的方法。 12. . 解析: 细节理解题。 句 根据第一段第二句“ “Company officials say these devices will capture smoke from diesel( 柴油)generators and turn it into ink” ” 可知,它们可以把污浊的烟变成墨水。 答案:C 13. . 解析: 推理判断题。根据第二段可知,在新德里除了车辆所产生的污染物外,柴油发电机是空气污染的另一个重要的原因,而最后一句说明夏天是停电的高峰期,而柴油发电机显然是在停电期间使选 用最多,可推断出夏季很可能是空气污染最严重的季节。故选 B 。 项。 答案:B 14. . 解析: 细节理解题。根据第三段中的“ “At the time ,he saw a wall blackened from the smoke coming from a diesel generator.This sight led to the creation of Chakr Innovation” ” 可知,一堵被烟熏黑的使 墙使 Dhupar 创立了 Chakr Innovation 。故选 D 项。 答案:D 15. . 解析: 细节理解题。根据第五段第一句“ “The technology involves cooling the air pollution in a ‘heat exchanger’ where the dirty particles come together” ” 可知,在一个 “ 热交换器 ” 里冷却空气污染物就能使脏颗粒聚集起来。 答案:A 第二节(共 共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 (2019· 潍坊高三模拟) The Science of Talking with Your Preschooler Language is the fullest and most useful way of communication, ,and we can teach young children how to use language by engaging them in conversations.__16__ .There are three main conversation techniques that parents can use to help their preschoolers develop important oral language skills. __17__ .The more details that are added in a conversation ,the more opportunities the young child has to learn new words.Listen closely to what the child is talking about ,and then explain it further to help a preschooler expand language. Interact by asking questions and telling answers that are meaningful to the child's interests.__18__ .It also gives preschoolers opportunities to use the new words.By asking different types of questions like who ,where ,why ,what ,how and when ,young children are encouraged to use their own words and express their own ideas. Help young children learn to use their language to consider and solve a problem.By “wondering aloud” ,an adult models his thinking process and exposes preschoolers to curiosity and the abstract uses of language.“Wondering aloud” is simply saying out loud what you are thinking.__19__ ,you can involve your children in what you are doing and demonstrate how to think through a problem to come to a conclusion. Strong oral language skills developed during the preschool years will help a child's success with later reading comprehension in school.Engaging your young children in rich conversations can help them build important language skills.__20__ A .If gestures are added B .By expressing your thoughts in words C .Clearly explain new words and add details D .It can also help you and your children to have fun together E .Having good conversations with preschoolers is a “science” F .Employ simple words to make abstract thoughts easier to understand G .Such practice helps a child maintain interest in a topic or an activity 体裁: 说明文 题材: 语言与生活 主题: 与学龄前儿童谈话的科学 】 【语篇解读】 本文主要对如何科学地和学龄前儿童谈话进行了简要的说明。 16. .: 解析: 空处承接上文“ “Language is the fullest and most useful way of communication ,and we can teach young children how to use language by engaging them in conversations” ”题 ,且与文章标题 The Science of Talking with Your Preschooler 呼应,所以选用 E 选项。 答案:E 17. . 解析: 与下文“ “The more details that are added in a conversation ,the more opportunities the young child has to learn new words” ” 呼应可推知,C 项 项 “ 解释清楚新词,并加入细节 ” 符合语境。 答案:C 18. . 解析: 结合上文“Interact by asking questions and telling answers that are meaningful to the child's interests” ,且空处与下文“It also gives preschoolers opportunities to use the new words” 呼应项 可知,此处应是讲这样做的益处,选项 G 符合语境,所以选用 G 选 选项。 答案:G 19. . 解析: 与上文 “‘ ‘Wondering aloud’ is simply saying out loud what you are thinking” ” 呼应可推知,此处 应是说通过语言将想法表用 达出来,所以选用 B 选项。 答案:B 20. . 解析: 与空前一句“Engaging your young children...build important language skills” 呼应可推知,此处应是讲和学前 儿童谈话用 的益处,所以选用 D 选项。 答案:D 第二部分 语言知识运用 第一节(共 共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 的 阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、 、B、 、C 和 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 (2019· 湖南六校联考)An evening in October ,I landed ,in Kuching ,the capital city of Sarawak in Malaysia.I was an 18- year-old Dubai-raised kid away from home for the first time to start my undergraduate studies. I had never travelled alone before.I pushed my__21__and headed for the airport__22__to find a grey car with the name of my university on it. As we left the airport ,the__23__began talking to me.As I am a driving__24__myself ,we started talking about cars and driving. “ “Never make a Sarawakian__25__, ,” ” he warned. “No road rage( 路怒). .Very dangerous! !” ” Not long into our__26__, ,the lights of the car behind flashed at us.This continued more aggressively and my driver started to__27__. .We pulled over to the roadside.My heart was pounding but I tried to put on a(n)__28__face as the man from the car came up and made his way to my side of the car.As he reached my window ,I__29__it down and tried to__30__a smile. I looked down at his hands to see that he was__31__my travel bag.It__32__my passport ,a return ticket ,as well as cash and letters for the university.I had left it behind on the trolley at the__33__and this man had been trying to__34__it to me ever since we had left the airport. Breathing a huge sigh of__35__ ,I took my bag and showed __36__to this stranger.The man welcomed me to Kuching, ,wished me luck with my university studies and drove away. This act of kindness__37__cheered me up and thanks to this honest__38__ , the initial self-doubt I had about my decision to__39__so far away from home was__40__with hope and excitement. 21 .A.presents B .baggage C .books D .bike 22 .A.entrance B .building C .exit D .hotel 23 .A.driver B .teacher C .tourist D .classmate 24 .A.expert B .athlete C .enthusiast D .coach 25 .A.nervous B .curious C .angry D .excited 26 .A.journey B .category C .adventure D .practice 27 .A.shout B .cry C .laugh D .panic 28 .A.serious B .brave C .honest D .kind 29 .A.rolled B .broke C .closed D .knocked 30 .A.draw B .hide C .imagine D .force 31 .A.unfastening B .holding C .searching D .emptying 32 .A.protected B .displayed C .collected D .contained 33 .A.airport B .station C .supermarket D .harbor 34 .A.pass B .deliver C .offer D .return 35 .A.doubt B .regret C .relief D .sadness 36 .A.appreciation B .satisfaction C .praise D .excitement 37 .A.regularly B .normally C .immediately D .occasionally 38 .A.stranger B .student C .policeman D .attendant 39 .A.live B .work C .play D .study 40 .A.filled B .replaced C .covered D .crowded 体裁: 记叙文 题材: 个人经历 主题: 陌生人的帮助让 “ 我 ”对未来的学习充满希望 【语篇解读】 。 本文是一篇记叙文。 “ 我 ” 是在迪拜长大的十八岁青年,计划去马来西亚古晋完成大学学业, 。在古晋机场, “ 我 ” 的旅行包遗失,没想到一位陌生人驾车追赶我们将 “ 我 ” 的旅行包还给“ 我” ” 。陌生人的帮助让 “ 我 ” 对未来的学习和生活充满了希望。 21. . 解析: 根据上文中的“travelled” 和该句中的“the airport”, ,并结合常识可知,这是 “ 我 ”, 的第一次独自远行, “ 我 ” 推着行李朝着机场出口(exit) 走去;B 项意为 “ 行李” ”故 ,故 B 项正确。 答案:B 22. . 解析: 参见上题解析。C 项意为 “ 出口” ”故 ,故 C 项正确。 答案:C 23. . 解析: 根据上文可知,前来接 “ 我 ” 的是有 “ 我 ” 大学名字的一辆灰色的车;结合下文中的“we started talking about cars and driving” 可知,司机开始和 “ 我 ” 交谈起来。 答案:A 24. . 解析: 根据该句中的“we started talking about cars and driving”, 可知,我们开始谈论汽车和驾驶;据此可推知, “ 我 ” 是一名驾驶爱好者;C 为 项意为 “ 爱好者” ”故 ,故 C 项正确。A 为 项意为 “ 专家” ” ;B 项意为 “ 运动员” ”; ;D 项意为 “ 教练” ” ,都与语境不符。 答案:C 25. .: 解析:的 根据下文中的“ “No road rage( 路怒). .Very dangerous! ! ”可 知,司机警告 “ 我” ” ,不要惹怒这里的人。 答案:C 26. . 解析: 根据上文可知,一辆灰色的车来机场接 “ 我” ” ;结合该句可推知,在我们进入行程不久后,我们后面的一辆汽车向我们闪车灯。A 项意为 “ 行程,旅行” ”故 ,故 A 项正确;B 项意为 “ 种类” ”; ;C项意为 “ 冒险” ”; ;D 项意为 “ 实践” ”。 。 答案:A 27. . 解析: 根据该句中的“This continued more aggressively”可 可知,后面的车继续更猛烈地向我们闪车灯;据此可推知,司机开始惊慌 慌(panic) 起来。 答案:D 28. .: 解析: 结合该句中的“My heart was pounding but” 可知, “ 我 ”, 内心虽然害怕,但当那个人走近我们时, “ 我 ” 还是一副无畏的样子。B 项意为 “ 无畏的” ”故 ,故 B 项正确。 答案:B 29. .: 解析:近 当他走近 “ 我” ” 这边时, “ 我” ”。 摇下车窗。roll sth.down/roll down sth. 为固定搭配,意为 “ 摇开,旋开” ”故 ,故 A 项正确。 答案:A 30. . 解析: 根据上文的内容,并结合该句中的“a smile” 可推知,“ 我 ” 摇下车窗,强装欢笑。D 项意为 “ 强装( 欢笑)” ”选 ,故选 D 。 答案:D 31. . 解析:, 根据语境可知, “ 我 ” 看到他的手里提着 “ 我 ” 的旅行包; ;B 项意为 “ 抓住,拿着” ”故 ,故 B 项正确。A 项意为 “ 解开,松开” ”; ;C 项意为 “ 寻找” ”; ;D 项意为 “ 倒空” ”。 。 答案:B 32. . 解析: 根据语境并结合常识可知,旅行包里装着 “ 我 ” 的护照、一张返程票和现金以及给大学的信件;D 项意为 “ 包含,含有,容纳” ”故 ,故 D 项正确。A 项意为 “ 保护” ”; ;B 项意为 “ 展示” ”; ;C 项意为 “ 收集” ”。 。 答案:D 33. . 解析:, 根据上文内容并结合语境可知, “ 我 ” 将旅行包忘在机场的手推车里了。 答案:A 34. . 解析: 根据语境可知,自从我们离开机场后,这位男子就驾车追赶我们,要将旅行包还给 “ 我” ”; ;D 项意为 “ 归还” ” ,故 故 D 项正确。A 项意为 “ 通过” ”; ;B 项意为 “ 递送,传送” ”; ;C 项意为 “ 提供” ”。 。 答案:D 35. .: 解析: “ 我 ” 大大地松了一口气,接过旅行包,向这位陌生人表示感谢(appreciation) 。C 项意为 “ 放松” ” ,符合语境。 答案:C 36. . 解析: 参见上题解析。 答案:A 37. . 解析: 根据语境以及该句中的“cheered me up” 可知,这一善举立即(immediately)让 让 “ 我 ”故 振奋起来,故 C 项正确;A 项意为“ 经常” ”; ;B 项意为 “ 正常地” ”; ;D 项意为 “ 偶然” ” ,都与文意不符。 答案:C 38. . 解析: 根据上文中的“stranger” ,并结合语境可知,由于这, 位诚实的陌生人的帮助, “ 我 ” 对于远离家乡来这里学习(study) 的决定,由最初的自我怀疑到被希望和兴奋取代(replaced) 了。 答案:A 39. . 解析: 参见上题解析。 答案:D 40. . 解析:第 参见第 18 题解析。replace sth.with sth. 为固定搭配,意为 “ 用 …… 替换” ……”故 ,故 B 项正确。 答案:B 第二节(共 共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 入 阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Researchers have discovered the people with the 41.________ (healthy) hearts in the world.The Tsimané people live in the Amazon basin of Bolivia and have almost no risk of serious heart disease because 42.________their plant-based diet and high levels of physical activity.Besides 43.________(have) a healthy heart ,the Tsimané also have low blood pressure and low blood sugar.This 44.________(mean) they are free of many of the diseases and conditions 45.________kill hundreds of millions around the world.A study showed that an 80-year-old Tsimané person has 46.________same cardiovascular ( 心血管的) age as an American in his mid-50s. The study on the Tsimané was published in the medical journal The Lancet.The study co-author Dr Gregory S. .Thomas stated, ,“ “This study suggests that some diseases could 47.________(avoid) if people adopted some elements of the Tsimané lifestyle ,such as keeping their blood pressure and blood sugar very low ,not smoking and being 48.________(physical) active. ”He added, ,“ “It may not be possible for people in the industrialised world 49.________(copy) the Tsimané community's way of life, ,but there are certainly 50.________ (aspect) of their diet and lifestyle that we can better bring into our lives to help reduce our risk of heart disease. ” 体裁: 说明文 题材: 健康 主题: 最健康的心脏 【语篇解读 】 本文主要介绍了一项健康研究报告——Tsimané人有世界上最健康的心脏。 41. . 解析: 考查形容词的最高级。根据空前的“ “the” ,并结合下文 文“have almost no risk of serious heart disease” 可推知,此处表示最健康的心脏,故用形容词的最高级。 答案:healthiest 42. . 解析:组 考查介词。此处考查固定词组 because of ,意为 “ 因为” ”词 ,后跟名词、名词短语、代词或动名词作宾语。故用介词 of 。 答案:of 43. . 解析: 考查非谓语动词。此处“Besides” 是介词 ,后跟名词、词 代词或动名词作宾语,故用动名词 having 。 答案:having 44. . 解析: 考查动词的时态和主谓一致。根据该句中的“are”可 可语 知,此处陈述客观的情况,故用一般现在时;且主语 This 为单数,填 故填 means 。 答案:means 45. . 解析: 考查定语从句。分析句子结构可知,此处引导定语从词 句,修饰先行词 many of the diseases and conditions ,且在从句中作用 主语,故用 that/which 来引导该从句。 答案:that/which 46. . 解析: 考查冠词。the same...as... 意为 “ 与 …… 相同” ” ,为固词 定用法,故用定冠词 the 。 答案:the 47. . 解析: 考查动词的语态。分析该句结构可知,avoid 和从句语 中的主语 some diseases 构成被动关系,故用被动语态;且其前有情词 态动词 could ,故填 be avoided 。 答案:be avoided 48. . 解析:词 考查副词。修饰形容词应用副词,故用副词 physically词 修饰形容词 active ,在句子中作状语。 答案:physically 49. .: 解析:型 考查非谓语动词。根据固定句型 It is +形容词+for sb.+ +to do sth. 意为 “ 做 …… 对某人来讲是 …… 的” ”, ,It 作形式主语,不填 定式作真正的主语,故填 to copy 。 答案:to copy 50. . 解析: 考查名词的单复数。aspect 是可数名词,且该句中的谓语动词“are” 为复数形式,故用其复数形式。 答案:aspects 第三部分 写作( 共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌 有 写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 : 增加: 在缺词处加一个漏字符号( ∧)。 ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\) 画掉。 。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2 .只允许修改 10 处,多者( 从第 11 处起) 不计分。 (2019· 长沙高三一模)Welcome to the Great Wall.Measured more than 6, ,000 kilometers in length, ,the Great Wall is known as the long wall in the world.It has a long history of more than 2 ,000 years.That is amazing about the Great Wall is that it is main made of stones and bricks, ,and all the construction was done by hand.Though it was used to protect the country from foreign invaders ,every few hundred meters along with the Great Wall ,there was a watchtower.Now ,as symbol of China ,the Great Wall will become one of the most famous tourist attractions in the world.It is no wonderful that the Great Wall attract hundreds of thousands of foreign tourists every year. 答案和解析: Welcome to the Great Wall.MeasuredMeasuring more than 6 ,000 kilometers in length ,the Great Wall is known as the longlongest wall in the world.It has a long history of more than 2 ,000 years.ThatWhat is amazing about the Great Wall is that it is mainmainly made of stones and bricks ,and all the construction was done by hand.ThoughAs/Since/Because it was used to protect the country from foreign invaders ,every few hundred meters along the Great Wall , , there was a watchtower.Now ,as symbol of China ,the Great Wall willhas become one of the most famous tourist attractions in the world.It is no wonderfulwonder that the Great Wall attractattracts hundreds of thousands of foreign tourists every year. 第一处:Measured 改为 Measuring 。考查非谓语动词。分析句词 子结构可知,动词 measure 和其逻辑主语 the Great Wall 构成主谓关系,故应用其现在分词形式。 第二处:long 改为 longest 。考查形容词的最高级。根据该句中的 的“the”“in the world” 并结合常识可知,长城是世界上最长的城墙,故用形容词的最高级。 第三处:That 改为 What 。考查名词性从句。分析句子结构可知,此处引导主语从句,连接词在从句中作主用 语,故用 What 来引导该主语从句。 第四处:main 改为 mainly 。考查副词。修饰动词应用副词,故把 把 main 改为 mainly 。 第五处:Though 为 改为 As/Since/Because 。考查连词。根据前后词 句的句意可知,此处表示原因,故用连词 As/Since/Because 。 除 第六处:删除 with 。考查介词。along the Great Wall 表示 “ 沿着长城” ”, ,with 多余,故删除。 第七处:as 后加 a 。考查冠词。symbol 为可数名词,此处泛指“ 中国的一个象征” ”且 ,且 symbol 的发音以辅音音素开头,故在 在 as 后 后加 加 a 。 第八处:will 改为 has 。考查时态。根据语境可知,此处表示长城已经成为全世界最著名的风景名胜之一,故应使用现在完成时。 第九处:wonderful 改为 wonder 。考查固定搭配。It is no wonder that... “…… 不足为奇 ” 为固定搭配。 第十处:attract 改为 attracts 。考查时态和主谓一致。此处描述为 的是一般的情况,应用一般现在时;且句子主语为 the Great wall, ,把 是第三人称单数,故把 attract 改为 attracts 。 第二节 书面表达( 满分 25 分) (2019· 江西五校协作体模拟) 假定你是李华,你们班下周日将去景德镇参观并感受陶瓷(ceramic) 文化。你们的外教 John 对中国陶瓷很: 感兴趣,因此你想邀请他一同前往,请就此给他写一封信,要点如下: 1 .活动时间:下周日早上 8 :00 至下午 5 :00 ; 2 .活动内容:观看陶艺大师制作陶瓷,体验制作陶瓷等。 注意:1. 词数 100 左右; 2 .可以适当增加细节,以使行文连贯。 Dear John , Yours , Li Hua 【写作思路】 教 本篇书面表达要求考生给外教 John 写一封邀请 信,邀请他于下周日和你们班同学一 起去景德镇参观并感受陶瓷文化。 考生首先应当仔细阅读题干要求,明确写作要点,再在此基础上确定文章结构。文章可用三段写作,首段说明写信的缘由和目的:得知对方对中国陶瓷很感兴趣,故邀请对方一道去景德镇参观并感受陶瓷文化;第二段为主体段,根据题干要点写明活动时间以及活动内容( 观看陶艺大师制作陶瓷,体验制作陶瓷等) ;第三段表达自己的希望和祝愿。 在遣词造句上,应当注意使用高级词汇和较复杂句型,如定语从句、分词结构等;还应注意合理使用连接成分,如在列举活动项目时,用 可以用 to begin with ,what's more ,last but not least 等,以提高文章的逻辑性。 【参考范文】 Dear John , Our class intend to pay a visit to Jingdezhen and experience ceramic culture next Sunday. ①I heard that you take a strong interest in Chinese ceramics ,so would you like to join us? ② ②As scheduled, ,we will meet at the school gate at 8: :00 am, ,and it will take us about an hour to reach the destination. ③Wonderful activities include watching masters make ceramics and having a face-to-face talk with them.What's more ,we can also make our own ceramics ,which must be an unforgettable experienc...

关注我们

关注微信公众号

您选择了以下内容

页面底部区域 foot.htm